Κοντινές Παραλίες - Βίλα Κατερίνα Δωμάτια, Στούντιο & Διαμερίσματα στην Πάρο, στην Παροικιά
Online Κράτηση
Αναζήτηση

Κοντινές Παραλίες

Κάτω γιαλός: Γνωστή ως η παραλία της Παροικίας, είναι μια μεγάλη χρυσαφένια αμμουδιά, γεμάτη καφέ μπαρ και εμπορικά καταστήματα, οπότε έχετε ότι χρειαστείτε. Η σκιά εξασφαλίζεται από τα αρμυρίκια που φυτρώνουν κατά μήκος της παραλίας και υπάρχουν και αρκετές ξαπλώστρες (δωρεάν). Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι τις ημέρες με άνεμο ο Κάτω Γιαλός δεν ενδείκνυται, και επίσης το νερό δεν είναι τόσο καθαρό όσο αλλού.

 

Λιβάδια: Μεγάλη λωρίδα λευκής άμμου στη βόρεια πλευρά του κόλπου και μόλις 10 λεπτά από το λιμάνι. Εδώ θα βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες, εστιατόρια και παραλιακά μπαρ, γήπεδο beach volley και σχολή ιστιοπλοΐας.

 

Κριός: Μικρή προστατευμένη από τα μελτέμια αμμουδιά στην απέναντι από το λιμάνι πλευρά του κόλπου της Παροικίας. Οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και με παραλιακά μπαρ και εστιατόρια. Είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο, καΐκι από το λιμάνι (είναι η πρώτη στάση), η περίπου 30 λεπτά περπάτημα στους λόφους, από την πόλη.

 

Krios: Krios is a small sandy beach on the other side of the bay from Parikia, sheltered from the at times, strong summer Meltemi winds. The beach is equipped with sunbeds, umbrellas, and backed by a beach bar / restaurant. It is accessible by small boat from Parikia’s port (1st stop), or around a 30 minute cliff-top walk from Parikia.

 

Μαρτσέλλο: Η περιοχή γύρω από μια πανέμορφη παραλία της Παροικίας, μεγάλη σε μήκος και πλάτος χρυσαφένια αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά λόγω υπόγειων ρευμάτων. Πολύ ωραία θέα του κόλπου της Παροικίας και φυσικά πολύ κρύο νερό, ιδανικό για την καλοκαιρινή ζέστη. Η προβλήτα στα αριστερά της είναι η δεύτερη στάση του καϊκιού, η μπορείτε και να περπατήσετε (περίπου 35 λεπτά από το λιμάνι, ίδια διαδρομή με τον Κριό). Εντελώς οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, παραλιακά μπαρ και αν είστε τυχεροί ένας ηλικιωμένος ντόπιος που πουλάει φρούτα.

Στα αριστερά της προβλήτας του καϊκιού βρίσκονται δύο μη οργανωμένες παραλίες, τα Καμίνια λιγότερο πολυσύχναστες και με σκιερά δέντρα. Στο τέλος του κόλπου θα βρείτε τον Άγιο Φωκά, περιοχή με μικρούς απομονωμένους κόλπους, με αρκετά φύκια συνήθως, αλλά η περιοχή είναι πολύ όμορφη και αξίζει επίσκεψης με περπάτημα από τις προηγούμενες παραλίες.

 

Σουβλιά: Στα αριστερά της Παροικίας, γνωστή και ως Δελφίνι, ιδανική για μέρες με δυτικό άνεμο η Σιρόκο. %00 μ. από εκεί υπάρχουν βράχια με μία μικρή υπόγεια σπηλιά. Ήσυχη και δημοφιλής στους ντόπιους παραλία, με δύο μπαρ-εστιατόρια με διαφορετική κουζίνα. Υπάρχουν διαθέσιμες και κάποιες ομπρέλες και ξαπλώστρες δωρεάν. Βρίσκεται περίπου 15 λεπτά περπάτημα δυτικά της Παροικίας η 10 λεπτά με το λεωφορείο από το λιμάνι.

 

Παρασπόρος: Μεγάλη αμμουδιά, ιδανική για Ιστιοσανίδα όταν έχει μελτέμι λόγω των μεγάλων κυμάτων. Πολύ ωραία θέα στο νησάκι του Άγιου Σπυρίδωνα. Οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, με δύο μπαρ-εστιατόρια και πιο ήσυχη στη δυτική της πλευρά με αρμυρίκια για σκιά. Περίπου 20 λεπτά περπάτημα η 10 λεπτά με το λεωφορείο από την Παροικία.

 

Αγία Ειρήνη: Δύο μικρές παραλίες, η μια με φοινικόδεντρα και η άλλη με αρμυρίκια, στις δύο πλευρές ενός προστατευμένου κόλπου με ταβέρνες. Προσβάσιμη μόνο με αυτοκίνητο, η αρκετή ώρα περπάτημα.

 

Γερμανικά: Λίγο έξω από την Παροικία, κάτω από έναν πευκόφυτο λόφο, βρίσκεται η μικρή αυτή παραλία. Ακόμη και την τουριστική περίοδο είναι ήσυχα, ίσως λόγω του σημείου που είναι εκτεθειμένο στον βοριά και γεμίζει φύκια.

 

Πούντα (Αντίπαρος): Στα νότια της Πούντας βρίσκεται αυτή η αμμώδης παραλία, ιδανική για φανατικούς των θαλάσσιων σπορ. Η σχολή Kite και Ιστιοσανίδας είναι δημοφιλής σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Επίσης υπάρχει σχολή καταδύσεων κοντά στην προβλήτα του Φέρυ για Αντίπαρο.

Ανακαλύψτε επίσης...

Αναψυχή

Είστε ευπρόσδεκτοι όπου και να πάτε, και ειδικότερα στο καφέ μπαρ Ιστίο, μιας και ιδιοκτήτης είναι ο Γιάννης, σύζυγος της Κατερίνας.

Νυχτερινή ζωή στην Παροικία

Η Πάρος είναι νησί με έντονη νυχτερινή ζωή.